Citaat van de (moeder)dag. Van de zoon natuurlijk, wat dacht u?

“Het voordeel van compacte spieren is dat ge ze gemakkelijk op kunt bergen.”

O, en mijn moederdag is al helemaal geslaagd, en het is nog geen 10 uur. Het begon gisteravond met: “Mama, moest ik van u zijn, ik zou in mijn bed blijven liggen tot uw zoon u komt halen, morgenvroeg.” Geen probleem natuurlijk, al was het even wennen, gezien ik degene ben die altijd op zondag om koeken gaat… Maar zalig was het wel, natuurlijk. Ik heb wat boekjes gelezen, waaronder een manga strip die ik mezelf gisteren cadeau heb gedaan: Blood Alone. Ik weet niet waarom, maar het trok me aan. ’t Zal dat bloed zijn geweest, de mooie tekeningen, het feit dat ge van achter naar voor en van rechts naar links moet lezen. En het frans natuurlijk.

Maar terug naar moederdag. Ze waren om koeken geweest. Er stond vers geperst fruitsap en een lekkere cappuccino voor me klaar. Ik kreeg een mooie orchidee, een hele mooie rode theepot die ik al heel lang wil (van for life), en een geweldige kaart met muziek (You’re simply the best van Tina Turner) en een prachtige tekst natuurlijk. Jippie jochie. Mijn eigen mama is ver weg vandaag, in Griekenland, maar ook zij kreeg natuurlijk een mooie kaart (was op voorhand in de baggage gestopt natuurlijk ;-)) en mede gezien mijn mannen vandaag gaan repeteren voor het grote optreden van donderdag, hebben we (mijn mama, schoonmama en ik) onz moederdagfeest ook nog een beetje te goed.

Aan alle mama’s: geniet van uw dagje he!