Vandaag heb ik gelezen, gelezen, gelezen. Helaas geen ontspannende lectuur, maar werk stuff. Maar ik heb vaak het licht gezien, dingen ontdekt, inspiratie opgedaan. Goeie ideetjes ook. Gisteren, terwijl mijn mannen aan het repeteren waren voor het optreden in het NTG (De musical “Mijn Ster”), waarover later meer, liep ik efkes door de tuin, en viel mijn oog hierop:
20120517-P5176670.jpg
De onze-lieve-vrouwe-bedstro stond vol bloemetjes. En wil daar nu net geen drank van kunnen getrokken worden, die ik keilekker vind: Maitrank! Dus werd de immer-slapende-keukenprinses in mij wakker en toog ik aan het plukken. En een paar minuten later had ik dit in mijn handen:
20120517-P5176672.jpg

20120517-P5176686.jpg
Ik nam een mineola, sneed er een paar schelletjes af, deed dat in een glazen kan, deed de bloemetjes erbij, en perste de rest van de mineola erbovenop. Dan een scheut Mandarine Napoleon, en een fles droge witte wijn.

En toen had ik dit:
20120517-P5176688.jpg

Na een nachtje rusten in de koelkast, zeefde ik de boel. Kijk maar.
20120518-P5186699.jpg

En de gezeefde drank goot ik in de gerecycleerde fles wijn.
20120518-P5186700.jpg

Waarop uiteraard een schoon handgeschreven etiketje, zoals het een home made drankje betaamt.
20120518-P5186701.jpg
Merk trouwens de kloofjes op aan mijn duim. Dat is toch niet normaal meer, kloven in mei! Belgisch k**-weer!

Kijk, zo heb ik ze graag de recepten: snel, poepsimpel, involving gepluk in eigen tuin en resulterend in een lekkere aperitief – helemaal safe voor mij alleen (gezien b. geen alcohol drinkt en de zoon daar natuurlijk nog te jong voor is). Sante!

Advertenties