Vandaag trokken twee kreupelen (zie ook bij b. -zoals u weet ben ik gezegend met een gammele carrosserie) samen met hun ongelooflijk goed gefabriceerde en in topconditie verkerende zoon naar ’t stad. Ontbijt in de Or, nog een koffietje/theetje/fruitsapje extra tijdens het kletsen, gezapig kuieren door de braderij aldaar, even gezapig richting trompetles, genoten van een zingende stradivarius zaag (kundig bespeeld door l. met een cello-strijkstok), terug wandelend onder een intussen stralende zon richting eten, zoon naar schermles en ouders onderwijl genieten van de opening van Sint-Jan (Het Zwaard! Het Alweer Schitterend, Bevreemdend, Droefenis Uitstralend Intrigerend Kunstwerk van Berlinde De Bruyckere, al heel lang een van mijn favoriete kunstenaars, en nog veel meer -moet u gaan zien!) met gratis drank (al doneerde ik gul aan Sint-Jan natuurlijk ;-)), neer vleien op een bankje met zicht op het plein, op veel schoon volk, muziek, gewoon eens niets doen, koffietje gaan halen, naar de zoon gaan kijken die eigenlijk al heel schoon schermt. Vervuld van trots nog een paar laatste boodschappen en terug naar huis.
’t Is alweer een goed gevuld weekend voor Gentenaars (opening Sint-Jan, Coupurefeesten, Pierkesparkfeesten (ben de naam vergeten), allerlei degustaties overal, laatste weekend Ford Madox Brown in MSK, openingen/vieringen/plezanterie allerhande, enz enz). Allez, gentse gelukzakskes, ik wens u nog een schoon weekend! En vergeet niet, morgen nog een aflevering van de moestuinsoap: het wordt weer spannend! Ik hoop dat u zal kunnen slapen van zoveel spanning en anticipatie!

Advertenties