Vanmorgen kwam ik op mijn bureau en wat lag daar: een roze pioen! Ze leek wat op de pioenen die ik dit weekend onszelf cadeau had gedaan:
20120617-P6176878.jpg

Een leuk bijverschijnsel aan plantjes uitdelen is dat mensen dan iets in de plaats geven (wat zeker niet moet, maar het is wel leuk natuurlijk): zo mocht ik al met open armen ontvangen: een bananenplantje, een muntplant, een rode kool, twee slaplantjes en nu dus: een pioen! Mijn all-time-favourite bloem: over-the-top, romantisch, bombastisch, passioneel, en natuurlijk zo-roze-mogelijk.

Toen ik dit weeken langs de gentse wateren fietste, viel de frisse zwoele zoete en vrolijkmakende geur op: iemand enig idee welke bomenbloesems zo geuren?

En om dit serietje een beetje geforceerd vol te maken met Henri en mijn lievelingskaas: keiems bloempje met kruiden- helemaal bio natuurlijk.