U kent mij, ik ben een museumjunkie. Als ik kon ging ik elke dag naar een tentoonstelling. Een goeie week geleden bezocht ik twee fijne tentoonstellingen, waarvoor het helaas al te laat is om ze nog te bezoeken (waarvoor mijn oprechte excuses).

20120617-P6176869.jpg
In de Zebrastraat stelde Didier Verriest tentoon met “80 atelierbeelden”. Ateliers hebben altijd tot mijn verbeelding gesproken. Ik hang de muur van mijn bureau thuis vol met beelden die mij inspireren, en zo stel ik me ook een atelier voor: niets clean, barstend van inspiratie. Wat ik dus wel raar vond is het atelier van Wim Delvoye: hoewel ik zijn kathedralen in metalen kantkloswerk en getatoeëerde varkens bijzonder kan appreciëren, zegt zijn atelier me niets. Dat erboven, dat is eentje naar mijn hart.

20120617-P6176875.jpg
Vlakbij ons in de buurt was er een fijne expositie van jong volk (eindwerken). Ik ben de namen vergeten, maar de foto’s van de pompstations in Rusland waren geweldig. Zo zou ik er gerust aan paar van in ons huis willen hangen.

20120617-P6176877.jpg
En, kijk, welk schattig spookje ik daar tegen kwam. Ik moest zeker bij de foto vermelden dat ze breed lachte naar de camera!