De batterijen van het fototoestel waren weer opgeladen vandaag, dus het is weer met beeld! Een redelijk drukke dag vandaag, GF-gewijs.

20120721-P7217167.jpg
20120721-P7217173.jpg
We startten rond 14u30 op de Korenmarkt voor “Hands” van Up & Over It. Een korte, gebalde, krachtige voorstelling, waar iedereen met een grote glimlach naar stond te kijken. Sterk.

Daarna stond eigenlijk “Shake!Shake!Shake!” van Cie PakiPaya op het programma, maar een van de artiesten is helaas ziek, dus zijn de voorstellingen afgeschaft. We kozen dan maar voor de kortere voorstelling die op hetzelfde moment van start ging op het Mira Miro plein: “Fusion” van Prodigal Theatre’s Urban Playground Team. Ok, maar het deed mijn hart niet sneller slaan.
20120721-P7217180.jpg

Bij de prachtige draaimolen ofte L’Imaginarium du Capitein Gustav II (Henri wil graag eens op die fietsen rijden -en daarmee de molen aan het draaien brengen) namen ze even pauze.
20120721-P7217184.jpg

En dan werden we verwacht voor de rondleiding door de Sint-Baafsabdij van de Buren van de Abdij, het startte met een hele lange uitleg over de geschiedenis van Gent en de abdij, die Henri en ik eiegnlijk al eens hadden gehoord, we kwamen voor de kruiden en de moestuin en de bijtjes (maar daar moesten we gelijk heeeeel lang voor wachten, dus zijn we maar afgedropen). We zagen wel ook nog een TRACK kunstwerk.
20120721-P7217187.jpg

Het Kleinste Grand Cafe was dicht (gaat maar open om 20u), maar dat was niet erg, want ik denk dat ik een kanjer van een astma-aanval zou krijgen, daarbinnen… Al wil ik wel eens wat verhalen horen van die mens achter den toog (ook bekend als dat raar figuur van De Verdammte Spielerei die altijd op kop loopt en dwars door de massa stapt)…
20120721-P7217188.jpg
20120721-P7217189.jpg

Hup, hup, nog snel een tentoonstellingske meepikken in Huis ikbendenaamvergeten aan De Ham: schone dinges!
20120721-P7217190.jpg
20120721-P7217191.jpg

Henri won natuurlijk ook eens naar de Kermis: het schietkraam (niet, dus) of de botsauto’s (wel, dus):
20120721-P7217196.jpg
Jaja, ’t is nie scherp, maar dat hoort zo bij de botsauto’s he!

Dan stond ook nog Roosbeef op het programma, maar yours truly had een verkeerd beginuur in hare kop gestoken (hoewel mijn schema het wel helemaal juist had, maar ge kent dat, een mens wordt overmoedig op den duur en durft al ne keer niet op het schema te kijken -ziet wat ervan komt!), dus dat hebben we helaas gemist. Als u haar nog eens weet optreden, tell me! Maar intussen was het zomer geworden in gent en hebben we gezien de rooskleurige vooruitzichten Henri zijn tent opgezet!

De namen van de voorstellingen moet ik nog opzoeken, maar ik moet mij nu haasten naar Dez Mona! Daaaaaaag!

Update: Dez Mona was keischoon. Ge moet het maar doen, zo’n muziek op Sint-Jacobs dat zwart zag van ’t volk. En iedereen stond ademloos te luisteren. De hommage aan Amy Winehouse was erg strek: hoe ge die sfeer onmiddellijk, van bij de eerste noot, herkent, zonder dat er bekende tunes in zitten, wonderlijk. Vriend Peter deed de presentatie, en het deed deugd hem nog eens terug te zien -was weer veeeeeel te lang geleden! Blaudzun heb ik ook nog een groot stuk van gezien, en kon mij ook wel bekoren. Enkele dagen geleden in Vive Le Velo, nu op de GF: ’t is wat.