Alweer de voorlaatste dag van de GF, vandaag. En wat voor een! Een dag die begon met de zon in onze ogen, hoe lang is dat niet geleden? Na ontbijt-met-alles-erop-en-eraan stond eigenlijk een bezoek aan de tentoonstelling van Koen Vanmechelen (van onze haan!) in Deinze op het programma, maar toen zei de zoon (die o-zo-goed weet hoe hij zijn moeder moet aanpakken): “Maar mama, het is eeeeiiiiinnnnnddddeeeeelllllijijijijkkkkk mooi weer, ge gaat nu toch niet in een museum kruipen?!” Ja, wat moet ge daarop zeggen, behalve dat hij wel een punt heeft, natuurlijk… Dus trokken we in de plaats naar de Bloemenmarkt, die tussen The Remains of Boomtown was opgesteld, waarvan getuige:
20120722-P7227202.jpg
Zonde dat dit moet verdwijnen! Twee meisjes stonden dit al die schone lintjes met een schaar los te knippen!
20120722-P7227203.jpg
De Mevrouw die speciaal een blouseke had aangetrokken in viooltjeskleur, en ook op de foto wou…
20120722-P7227204.jpg
“Mo kikt e kee iere zeg, dienen otto!”

Ik kocht eindelijk eens wat bloemen voor op ons terras (zijt eerlijk, ’t was er nog niet echt het weer voor geweest he), en zo content als iets trokken we (allez, ik iets blinkerder van contentement dan Henri, die was vooral blij dat we naar HUIS trokken) om al dat moois op ons terras te schikken. Ik ben echt content van het resultaat. En heb nog andere grootse plannen om het geheel nog meer op te fleuren…
20120722-P7227219.jpg
20120722-P7227222.jpg

En de tent, die hadden we gisteren al opgezet. Al denk ik met enige weemoed terug aan toen we zelf een tent bricolleerden met lakens en mexicaanse plaids en plastieken tafelkleedjes met bloemen en wasknijpers en toen Henri dan op een krukje net buiten zijn tent met de hand wapens zat te kerven: schoon, schoon, schoon. Tegenwoordig wordt er vooral gelezen in de tent (hij wil er ook allerhande elektronica naartoe slepen, maar dat stuit op mijn veto wegens heiligschennis)…
20120722-P7227221.jpg

Na een gezellig maatltijdje (mjamie) op het terras, werden we verwacht in het Citadelpark voor “Wees Gegrot” van Kurt Defrancq. Een korte, geheimzinnige, melancholische, mysterieuze, spannende, suspensige zelfs, voorstelling. Henri vond het feit dat hij in de bunker kon op zich natuurlijk al een ware attractie (en was blijkbaar helemaal vergeten dat we daar al eens waren geweest met de OMD -hij was ten ook nog een klein manneke, natuurlijk). Een van de andere toeschouwers was iemand van de groendienst van het Citadelpark, die zo aandoenlijk gepassioneerd was over “zijn” park dat het deugd deed. Zoiets kan me mateloos ontroeren…
20120722-P7227209.jpg
20120722-P7227212.jpg

Daarna fietsen we nog wat door het park en door de stad en streken we weer even neer in onze rustige en wonderbaarlijk stille stadstuin.

’s Avonds trok ik op mijn eentje naar de Sint-Baafssite voor de allerlaatste voorstelling van Da/Fort van Cie Circombelico. Ik had er zoveel goeds over gehoord en was heel erg blij dat ik het toch kon meemaken (ik had een eerste aanbod afgeslagen omdat ik naar Roosbeef wou gaan luisteren (dat ik dan uiteindelijk stomweg heb gemist door mij van uur te vergissen) en door een ongelooflijk toevallig en grappig toeval werd mij dan toch nog een kaart in de schoot geworpen… De vrachtwagen van de Cie zat goed vol, maar er was genoeg verluchting en af en toe zelfs een fris windje. En de voorstelling zelf die was zo ongelooflijk mooi, ik was er eigenlijk niet goed van. En stil ook. Chance dat we nadien een citroenjenever kregen aangeboden (geen grenadine voor mij!) want ’t was nodig.
Tijdens de voorstelling zelf mochten we geen foto’s nemen (zou ik ook nooit hebben gedaan, ik zat gewoon met open mond te kijken en wou voor geen geld van de wereld dit moois verstoren met fototoestelgeklik), dus krijgt u er een paar van de buitenkant.
20120722-P7227223.jpg
20120722-P7227224.jpg
20120722-P7227228.jpg
Het schattigste hondje ter wereld, dat ook meedeed in de voorstelling!

Daarna trok ik op mijn slappe benen nog even naar het Spaansekasteelplein (ik was bang dat ik van mijne fiets ging vallen), waar ik nog een paar bekenden tegen het lijf liep, waar weer lustig friet werd geschoten, waar het kleinste Grand Cafe nu wel open was, maar waar vooral de lange wachtrijen opvielen.

20120722-P7227235.jpg
20120722-P7227236.jpg
20120722-P7227237.jpg

En onderweg naar mijn fiets kwam ik dit schattig wezentje tegen bij Circus Ronaldo: hij zag er zo droef uit! Is dit een gekend ras, of een circus-kruising? Tussen een beer, een geit en een hond?
20120722-P7227239.jpg

Alweer een schone dag!