Dag 13 al jong, al lijkt het al enorm lang geleden dat ik middenin de werkstress zat… We zijn de laatste dagen eigenlijk al enorm verwend geweest: zo goed als elke ochtend worden we wakker met de zon in onze ogen: geen zaliger gevoel dan dat. Daarna mag het van mij pijpestelen regenen (nu ja, ook geen ganse dagen he), maar het begin van de dag de zon die schijnt, en mijn dag is goed. Zodus deden wij weer van ontbijt, dat spreekt: met vers fruit en home made muesli en bio-yoghourt. Lekker!
20120730-P7307467.jpg

Wat komkommers geluisd, wat rondgelummeld, wat zomergeshopt (voor Henri en mijn metekind m.). Na het middageten hadden we afgesproken met m. en e. en m. om naar VivaVanilla, het popup ijssalon in het kader van TRACK, te fietsen, maar een laatste check voor vertrek leerde ons dat het niet open was op maandag (Henri keek vol ontzetting naar mij, rolde met zijn ogen en riep: “Gaat gij altijd zo onvoorbereid ergens naartoe?!” – het ettertje). Ook het DOK-strand sluit op maandag, en Moochie, en en en… Maar kijk, Yogy was wel open. Henri ging voor toppings chocoladesaus, oreo’s en aardbeitjes (hij opende een of andere app en riep uit: “kijk, hiermee krijg ik nog een extra topping!”), metekind m. ging voor beertjes en andere snoepdinges, ik ging voor de GF#12 (met aardbeien, chocoladesaus en kleine marshmallows).
20120730-P7307471.jpg
20120730-P7307472.jpg

Daarna fietsen we weer huiswaarts, speelden grote -bijna (39)jarige- m. en Henri van lasershoot in de tuin, terwijl de vrouwen mijn groensels bewonderden en proefden van de eerste ananaskers (m. vond het maar zozo, maar ik zie daar nog een bijna rijpje hangen, en ik ben er zeker van dat ze heeeeeerlijk zal zijn). Daarna stuurden we de ouders huiswaarts, want mijn metekind en ik moesten aan ons jaarlijks logeerpartijtje beginnen. We trokken samen naar de AVEVE (geweldig coole winkel, vonden we allebei): ik heb alles gevonden wat ik nodig had (voor mijne composthoop -jongens, dat wordt compost om duimen en vingers bij af te likken), en helaas nog wat meer, m. was geweldig geïnteresseerd in de dwerghangoorkonijntjes. (“Ik krijg geen huisdier, zelfs geen mierrrrrr!”, riep ze uit, en toen kregen we allebei de slappe lach!)
Toen we terug wilden keren stond de brug open, dus in plaats van te wachten, nam ik een andere route, en passeerden we even later de steeds aangroeiende file die voor de open brug stond: “Ha, riep ik, goed va ons he, anders stonden we daar nu nog altijd voor die brug met onze vingers te draaien!” “Maar, kijk,”, riep m. uit: “Ik zit hier nu ook met mijn vingers te draaien!” -onderwijl doodserieus met haar vingers draaiend. Dat kind, ge lacht u daar een kriek mee…

Thuis aten we lekker gezond. Kijk maar:
20120730-P7307477.jpg
Al was het wel niet helemaal volgens het boekje, want we zaten intussen wel naar het olympisch schermen (keispannend!) te kijken op de MacBook -b. heeft eindelijk een interwebs plekje gevonden waar de zoon (en wij) naar “zijn” sport kunnen kijken -en dat begon net toen we gingen eten (verschoning).
20120730-P7307480.jpg

O, en vanmorgen heb ik dus dit prinsessenkleed voor m. gekocht. Ze is er gelijk blij mee, en ze ziet er prachtig in uit! Kijk ne keer hoe ze straalt! “’t Is precies een trouwkleed!” riep ze vol trots uit! En zwieren dat er mee kan, daar moet ik nog nekeer een fotooke van nemen!
20120730-P7307482.jpg

En na het eten knutselden we samen nog een beetje aan “haar” pagina in ons fotoboek: de pagina van haar lentefeest! Het is prachtig geworden!
20120730-P7307483.jpg