Vanavond fietste ik na een heel vermoeiende en drukke werkdag en na een korte opfrissing van de serre en mijn eigen, richting Jilles voor een etentje met vriendinnekes (al van in ’t middelbaar op Sint-Bavo, stel u voor!) v. en m. Was weer heel gezellig, hebben plannen gesmeed allerhande, en heel vele gelachen, alweer. De vader van Jilles was wreed geklappig, vanavond (volgens mij had hij een oogje op m.), en het was zalig zitten op het terras (binnen was het bakken gebraden). We kozen alledrie voor hetzelfde slaatje (rucola/scampi/appeltjes/tomaatjes/scheuten van rode biet/balsamico), in het gezelschap van een fris wit wijntje (Drostdy-Hof): lekker!
20120817-P8177745.jpg

Daarna trokken we richting Bijlokesite voor Viewmaster: een film in open lucht op deze inspirerende plek. Les Ballets en si en la. Geweldig sfeertje, lekkere Roomer, nog steeds even cool gezelschap (die cool, daar zal iedereen die daar was en/of de film heeft gezien mee kunnen lachen). Het schoonste citaat (zeker niet naar de letter, maar dit is hoe het in mijn hoofd zit):
“En dan komt ge hier terecht. Ge peinst dat ge naar het paradijs gaat, en dan komt ge in zo’n kloteland terecht. Waar het altijd regent. Serieus he, altijd. ’t Is toch waar. Godverdomme.”
En het was leuk om den ouwe Martino nog ne keer terug te zien. En een paar voorstellingen van CdelaB die ik toen gezien heb. En schoon hoe ze toonden dat dans overal zit. En hoe het wankele beweeg van een dronkaard geweldig goed lijkt op moderne dans. Mooi.
20120817-P8177746.jpg
20120817-P8177748.jpg