Ik heb u even op uw Polly-honger laten zitten. Dat komt, omdat ik andere dinge aan mijn hoofd had, de voorbije dagen: een volle zeven maar vierentwintig uur van wacht zijn bijvoorbeeld. Tijdens die wacht waren er wel een paar mooie lichtpuntjes. Zoals een prachtig afscheidsfeestje van s.: met heerlijke mensen (een mooie mengelmoes: vers-ontmoet, al-heel-lang-kennend, nog-niet-zo-lang-geleden-ontmoet-maar-net-alsof-we-elkaar-al-ons-hele-leven-kennen, en lang-niet-meer-gezien-maar-nog-steeds-even-leuk). Een zoon-moeder moment, dat mij bijna niet gegund werd, maar uiteindelijk toch wel!-: de fietstocht op de verkeersvrije ring, ofte de mooie afsluiter van GentFietst. De fietstocht langs Gents Groen die ochtend hadden we moeten afzeggen wegens de wacht plus ziek-zijn van b.
20120916-P9168125.jpg
Voor: heel veel volk.
20120916-P9168127.jpg
Voor: heel veel volk, waaronder nogal wat bekende gezichten (niet op de foto).
20120916-P9168130.jpg
Na: heel wat minder opeengepakt. We waren erin geslaagd (ttz: ik Henri proberen volgend) tot bij de kop te geraken. Ik fietste op het einde net na de flikkenauto ;-))
En, niet te vergeten, mijn eerste samenspel (ofte orkest-for-dummies, hihi) op de VEM. Weer wat nieuwe gezichten, lekker gezellig, no-stress-whatsoever, heel boeiend met al die mensen uit totaal andere werelden, en ik weet weer waarom ik contrabas speel. Za-lig.

De wacht eindigde vrijdagavond 18u, en twee uur later stond ik met s. te lachen en mij te amuseren met mijn eerste contrabasles. De volgende ochtend fietsten we alweer vroeg richting VEM, voor Henri zijn trompetles. Thema’s dit jaar zijn: de trompet als briljant instrument (“uit een trompet kunt ge tonen halen die in de akoestiek van een kerk zo mooi klinken dat er bij de luisteraars dikke tranen over hun wangen rollen” -bij mij werkte het al!) en de trompet in een brassband. Hij heeft nieuwe boeken en een nog altijd even geweldige juf met grootse plannen en mooie, inspirerende uitlegjes. Yeah!! En zo begon de zaterdagse hecticiteit weer: trompetles-boodschappen-eten-schermen-henri afzetten aan Kinepolis voor versjaardagsfeestje-met-sleepover bij s.-Sing for the Climate op Sint-Pietersplein-drankje in Vooruit-Foam net naast Vooruit-eten bij Boxy’s-gezellig filmavondje met b. Vandaag was veel rustiger: ziek-haard aan-theetje-boekje-schoolwerk-dicteerwerk-ander werk. Hehe.

Vanuit de serre wil ik u nog 2 beelden van heroische groensels tonen.

De paprika die omhoog groeit!
20120920-P9208133.jpg

De reuzekomkommer! Plots was ie er! En hij is echt keigroot he! Er kunnen wel drie van die grootwarenhuistriestigaardjes in! En knapperig, dat kunt ge niet geloven!
20120920-P9208134.jpg