Veel uit gegeten dit weekend, om precies te zijn: drie keer. Ik laat u meegenieten in beeld, de smaak mag u zelf gaan ontdekken.
Zaterdagmiddag kwam het er eindelijk eens van om het Belfort Restaurant te ontdekken: in gezelschap van b. en a.: altijd synoniem voor ambiance, warmte, oprechte interesse en pittige discussies. Het eten was overheerlijk: heerlijke bubbels, superlekkere huisgepekelde zalm/botercouscous/friszuur slaatje met venkel, gevolgd door op de graat gegaarde zeebaars in een heerlijk kruidkorstje/broccoli/olijfjes/penne. Voor een dessert was er geen plaats meer in mijn buikske, maar een overheerlijke huispraline was het perfecte gezelschap voor mijn chinese groene thee. Bovendien is het vlakbij de plek waar Henri elke zaterdag van schermen doet (het Belfort, hoe kan het ook anders), dus hier komen we gegarandeerd nog heel vaak terug!
20121110-PB108498.jpg
20121110-PB108499.jpg
20121110-PB108500.jpg

Het middageten was nog maar net verteerd, of we sloegen aan het aperitieven met d., c. en e., bij ons thuis, waarna we naar Eat/Love trokken: de email reservatie leek ondanks een bevestiging niet overgeschreven in den boek, want ze vielen een beetje uit de lucht, maar gelukkig trok net een grote bende op, en konden we met ons zessen aanschuiven op de zachte banken. Nogal rumoerig daar en een heel ander kader en publiek dan ’s middags, maar de pizza’s blijven superlekker. En de desserts werden ook gesmaakt (Henri is grote fan van de love wafelstjes van Sofie).
Ik nam een pizza rucola (met ruccolapesto, stracciata en tartaar van tomaat), gevolgd door een carpaccio van ananas met munt en sorbet van rood fruit en -wooow- een serieuze scheut gin!
20121110-PB108501.jpg
20121110-PB108502.jpg

Vanmiddag gingen we eten in ’t Stoofpotje: een Turks Restaurant, waar we genoten van een eerlijke, lekkere maaltijd in een aangenaam kader: geen fotookes, ik had alleen oog voor j., de schattigste baby ter wereld. Maar daar krijgen jullie nog een paar fotookes van een dezer.

Veel culinair vriendengeweld dit weekend, dus. Niet goed voor de caloriekes, maar dat mag ne keer he!