De Lente laat op zich wachten, maar deze stadsboerin laat zich niet van de wijs brengen. Als er staat: zaaien in maart, dan zaait Polly in maart. Dus, de 28ste maart, de dag dat vriendin n. mij vergezelde op tram 4, om 22u ‘s avonds, trok ik de pakskes open van alle negen (!) tomatenvarieteiten waar ik mij deze keer door liet verleiden, zijnde ukraine pear, vintage vine, purple Russian, Japanese early, black zebra, white cherry, pineapple, granny smith en lime green salad, en zaaide ze geheel zen, naast oesterblad en monnopa spinazie, niet de serre in, gezien de vriestemperaturen, maar gezellig binnen, in mijn bureau beneden. De andere zaden kunnen nog even wachten…

In Frankrijk kocht ik witloof (jaja, ik weet het, onze nationale trots in Frankrijk kopen, maar ter mijner verdediging: ik had de zonzotheid wat in de kop) en korianderzaad. Ik ben nog steeds op zoek naar citroenverbena.

Mijn allerliefste papa kocht en monteerde voor mij 1 m2 tuin (ideaal om de niet-zo vruchtbare ondergrond van onze stadstuin te omzeilen), en we plaatsten hem vrijdagnamiddag op een zonnige plek in de moestuin, tussen de rabarber en de fruitstruiken (framboos, stekelbes, braambes en rode bes), en vulden hem met mulle teelaarde. Daar komen zeker wat kruiden in, en misschien ook wat sla en aardbeitjes. Terwijl we in Franktijk zaten ruimde schoonmama n. ook nog een groot stuk van de serre verder op!

Intussen ligt ook patattenzaaigoed te kiemen in de kelder. Van zodra het wat warmer wordt gaat ook dat de grond in: mijn patattenveld is al afgebakend! En dan kijk ik nog eens life naar Dries in de hoop dat hij weer wat aardpeertjes over heeft ;-) Die komen dan zusterlijk naast de –appeltjes te liggen…

U ziet: de goesting is al ruim aanwezig, nu nog de zon!

De inhuizige zaailingen.
20130406-P4069414.jpg

De uithuizige veelbelovende vierkante meter.
20130405-P4059410.jpg