Er is veel gebeurd, sedert de laatste moestuin post. Het allemaal opsommen zou ons te ver leiden, ik heb intussen ook een Moestuin Moleskine, waar ik ondermeer een garden log bijhoud -for further reference, dat spreekt. Dus hou ik het hier bij de fotookes met een korte uitleg.

De serre geraakt goed gevuld, al zeg ik het zelf.
20130512-P5129738.jpg

Vanmiddag gingen we naar de Tuindagen van Beervelde (waarover meer in de Moederdagpost), en daar zag ik tot mijn Grote Vreugde een stand van De Nieuwe Tuin. Ik bekende de meneer dat ik al jaren grote fan was, hij werd wat rood en gaf mij een gratis tomatenplantje! Een unieke kans om een paar uit de boot gevallen tomatenvariëteiten te proberen, zoals ++
20130512-P5129739.jpg

Ik heb sedert een week ook een aardbeienveld! -van eigen kweek van uitlopers van vorig jaar (Dries zal trots zijn ;-))
20130512-P5129740.jpg

Ook buiten, op mijn vierkante meter, staat al veel meer. Verschillende soorten sla, basilicum, oregano, salie, en wat de vorige keer werd gezaaid begint langzaam uit te komen. De spinazie blijft er wat droef uit zien, maar begint zich geleidelijk te herstellen, hier en daar.
20130512-P5129747.jpg

In de rest van de tuin beginnen ook de tuinbonen en de erwten uit te komen, al lijken ook de slakken dit lekker voer te vinden. Grrr.
Ik denk dat ik binnenkort nog wat erwten voorzaai in de serre, en dan buitenplant, van zodra ze wat groter en sterker zijn -als dat lukt tenminste.
20130512-P5129745.jpg
20130512-P5129746.jpg

O, en mijn patatten komen uit, en ze groeien gelijk kool (woehaha). Maar ik ben vergeten een fotooke te nemen en nu regent het -jaja, ook polly kan wel eens een lui moment hebben ;-)

Zo, weer een stapje dichter bij een zomer vol lekkere groensels uit eigen tuin! Lieve p., mijn oogst van deze zomer draag ik op aan jou, mijn mede tuinfanaat. Ik weet dat je mee-kijkt en mee-supportert.