Ik heb er anders op overschot, dezer dagen. Gelukkig is het ergste intussen voorbij…
Maandag begonnen met resten-arme voeding en laxoberon (zoals de naam het zegt, een laxativum) druppels, idem dito dinsdag; woensdag meer dan vollen bak gewerkt op 2 fortimellekes en als toemaatje 1 liter moviprep en 1 liter water. Na een gelukkig rustige wacht-nacht vanochtend voor dag en dauw opgestaan, en op mijn bijzonder nuchtere maag nog eens 1 liter moviprep en 1 liter water naar binnen gekapt. Iets te snel, vermoed ik, dat laatste, gezien de gevolgen, waarmee ik u verder niet zal plagen…

Het ontbijt!
20130529-P5299846.jpg

Vanmiddag bracht b. me dan naar mijn vertrouwde UZ voor -u raad het al- een coloscopie -onder narcose, op voorschrift van de -zeer lieve- prof. Achteraf bekeken een goede keuze, want dit is heel erg vlot gegaan. De voorbereiding is zo mijn ding niet, maar de narcose kan ik iedereen aanbevelen ;-) En, zoals dat gaat met dingen die je een paar dagen niet mag en kan doen (eten), werd het verlangen ernaar steeds groter, ik heb vannacht verscheidene dromen gehad over eten! Het frangipane taartje dat ik in de UZ cafetaria kocht na mijn colo en op flanellen benen, heeft mij onvoorstelbaar gesmaakt -mijn eerste serieuze voedsel in enkele dagen; en de pasta-met-tomaat-en-venkel die b. vanavond op ons bord toverde was hemels -maar dat is zijn eten altijd natuurlijk.

We zijn er weer vanaf, het zag er goed uit, daar van binnen naar het schijnt, nu alleen nog de bioptjes afwachten. En zo zijn er weer een paar mensen gerust!