Vandaag was het World Gin Day. Zonder dat te weten trakteerde ik mijzelf bij de Boxy’s op een flesje Spring Gin: mmmmm. En zonder dat te weten gingen b. en ik eindelijk eens een cocktail drinken in de Old Fashioned, de Cocktail en Absinth Bar, in onze allereigenste straat. Daar stond het gegeven uit de titel op een krijtbordje genoteerd, dus voelde ik mij moreel verplicht om 2 cocktails met gin te proberen (telkens de Beefeater 24). Ik ging eerst voor de Smoky Halibut (waar het echt naar smaakte, wonderbaarlijk genoeg), dan voor de Bruising Daisy, beide met thee, de eerste met een gerookte Lapsang souchong, de tweede met een verfrissende kamille. Mooie balans, subtiele smaken, originele combinaties: me like! B. ging voor een Mocktail, natuurlijk, die -o hilariteit- werd geserveerd in een flesje gehuld in een bruin zakje. Hij koos de smaak (hij ging twee maal voor zuur), en de barman maakte er telkens een ander drankje mee: ook hier weer zeer verrassend en lekker. Niet goedkoop (34 euro voor 4 drankjes), maar ik ben bereid voor kwaliteit te betalen, en dat is wat je hier krijgt. De sfeer en jazzy muziek krijg je er gratis bij, net als het met-meloen(zo dachten we te proeven)-geïnfuseerd-water en de zoute stokjes.

2013-06-15 22.49.19

Zo’n leuk plekje, zo dicht bij huis: voor herhaling vatbaar!!

Advertenties