Vrijdag 23-8-2013

Vandaag is het warm, maar bewolkt. We ontbijten voor het eerst niet in de zon, maar wel buiten. We lezen, ik schilder (één van mijn favoriete bezigheden hier in Bouillac), we praten, we lezen, we eten, we luieren. Wat doet het deugd om de kop leeg te maken. Ik heb hier dat verloren gewaand gevoel van totale zorgeloosheid, van de vakanties uit mijn jeugd. En ik zie dat ook in Henri, die veel te groot geworden puber, weer het kind in hem naar boven laat komen, in al zijn onbezonnenheid. En dat ook b. die rust over hem krijgt, als hij naar het veld kijkt, het bos, de lucht. Zalig.

We doen de was en hangen hem buiten te drogen. Ik ontdek dat de was op het droogrek hangen therapeutisch werkt. Ik geniet er echt van! Intussen leest Henri op het terras -de hoed die we gisteren op de markt in Monpazier (ons favoriete bastide-dorpje) voor hem kochten staat hem geweldig…
20130823-P8230557.jpg

Op ons terras staat een rare boom, er hangen boontjes in. Ik zou ze willen plukken, de eindjes eraf snijden, en vragen aan b. om ze klaar te maken, op die onnavolgbare wijze waarmee hij van de simpelste ingrediënten de heerlijkste dingen maakt.
20130822-P8220550.jpg
Het is, zo blijkt, een Catalpa. Ik zou hem eens willen zien als hij in bloei staat.

In de namiddag rijdt een gevaarte de kleine weg op die enkel naar ons huis leidt. Hdet blijkt het hout te zijn dat mijn vader heeft besteld, om ons te verwarmen als het kouder wordt. Buurman Bob is meegereden en dirigeert waar het hout moet komen. Zalig toch!
20130823-P8230562.jpg