Ik maakte vier schilderijen in Bouillac. Ik zet ze -op vraag van velen- eens op een rijtje.
U ziet: ik heb de goesting weer te pakken!
Ik ben vanmorgen om 2 doeken geweest en heb me nieuwe olieverf gekocht en penselen, ik heb ongelooflijke goesting om er hier ook af en toe aan te werken, we zien wel of het er van komt. Mijn eerste projectje heb ik al: een cover voor een doctoraatsthesis!

Schilderij nummer 1: ik schilderde een portret van mijn mama. De foto (ik toon die bij gelegenheid ook eens) is van lang geleden, ik zat toen in haar buik ;-) Wat een knappe madam he, die mama van mij!
Het is wel niet de laatste versie, ik heb nog wat bijgekleurd, de lippen verbeterd, haar kleed wat meer structuur gegeven en ze heeft een ketting gekregen (zoals op de foto) -maar intussen is het schilderij bij mijn mama, dus kan ik de laatste versie niet onmiddellijk tonen, maar u houdt ze van mij te goed…
20130823-P8230563.jpg

Schilderij nummer 2: Aquarium van Floris Jespers (nageschilderd van postkaart)
20130825-P8250573.jpg

Schilderij nummer 3: Zittende Figuur van Mark Pinedi (nageschilderd van foto in boek)
20130827-P8270694.jpg

Schilderij nummer 4:
Een reeks mooie foto’s uit de Elle Décoration, met Hopper achtige taferelen… Ik vernanderde de kleuren en wat er op de kast stond, ik heb veel gesukkeld met de mevrouw, maar ben uiteindelijk toch redelijk content en van plan een serietje te maken…
20130907-P9070880.jpg