Vorige week liep er een rode kippendraad door ons leven. Het begon met de bijzetting van een klein couchon kipje, eigen kweek van vrienden i. en r. en kleine l., in het geweldige kippenhok van mijn ouders, midden de bossen van Mariakerke. Wat een geweldig tafereel. De 3 ‘oude’ kippen vertoonden een zeker haantjesgedrag en begonnen te kakelen op ongeziene, euh ongehoorde, wijze op het moment dat de prachtige KerrieKip (ja, zo werd ze gedoopt) hun hok instapte. Laatstgenoemde liet zich echter niet kennen en verkende met een ongeziene onverdroten (over)moed de ren. Toen ze parmantig op hen afstapte, vlogen ze van de schrik een halve meter de lucht in. Intussen kunnen ze het al goed met elkaar vinden, slapen ze samen in het hok, en lopen ze gezellig door elkaar. Cool!

Ik bedacht i. en r. met een klein surpriseke (de scheurkalender van LandLeven met tips voor het Neerhof en de Moestuin -in de hoop dat af en toe een tip weer mijn kant uitkomet ;-)) en een kaartje dat zo hilarisch was dat ik het niet kon laten liggen!
20131006-PA061144.jpg

KipjeKerrie verkent de ren op dag 1!
20131006-PA061148.jpg

De rest van de week werd gevuld met woordspelingen als kiplekker (zo voelde ik me *niet*, ziek en al zijnde), chickening out, enz…