En zo zijn we intussen een flink eind gevorderd in wat mijn laatste vakantie dag is… U las het misschien al in of tussen de regels, maar ik werd traditiegetrouw weer ziek tijdens de vakantie. Te ziek voor grootse uitstappen of sportieve uitspattingen, maar we hebben genoten van de Kleine Dingen des Levens, die ik vaak moet missen wegens het vele werk. Zoals daar zijn: eens in uw bed mogen blijven liggen tot 8 uur, gewoon uw gazet uitlezen en ach, waarom niet, onderwijl nog een theetje zetten -want ge moet nergens naartoe en de dag sterkst zich zo zalig lang voor u uit-, een boek lezen, gezellig samen in de warmte met de lichtjes op de achtergrond en onder een dekentje naar een filmpje kijken, genieten van heerlijk huisgemaakt lekkers, wat nieuwe spulletjes kopen voor in huis, in de tuin werken waaronder aspergewortels planten (samen met Henri wegens ik te zwak voor het zware werk), bricoleren aan wenskaarten en Het Grote Fotoboek (nr 6 is vol, heb net nr 7 in gang gezet). Gewone dingen zijn eigenlijk het allerleukst… En ik heb weer eens goed beseft hoe goed we het hebben, en hoe gelukkig we mogen zijn.

Toen we gisteren de oudejaarsavondtaarten voor ons en de vrienden gingen bestellen bij Joost Arijs, kochten we meteen ook drie taartjes voor onszelf. Ik ging voor dit overheerlijke rozepompelmoestaartje met pistache.
20131228-PC281482.jpg

Aspergewortels planten met de -ziet hem nekeer spitten!- zoon: genieten! Ik weet dat het niet het seizoen is, maar ik kreeg ze van mijn moestuinvriendinnetje s., de aspergeboer had er nog een paar over en zei; “Ge kunt maar proberen!”, en voegde een simpele handleiding toe. Aldus geschiedde. We groeven een geul van 1 spade diep en twee spaden breed, legden zacht de wortels neder, bedekten ze met een handbreed aarde, en omdat het tenslotte voor iedereen feestdagen zijn, kregen ze van mij nog een compostlaagje en een laagje hand picked (hmhm) leaves erbovenop. Nu nog een luttele twee jaar geduld, en we kunnen smullen van de asperges à la gantoise -hopelijk. Spannend!
20131228-PC281483.jpg
20131228-PC281485.jpg
20131228-PC281486.jpg
20131228-PC281487.jpg
20131228-PC281488.jpg