Ik heb er eentje gekregen, zo’n Brenger. In de vorm van een ring. Kijk maar:

20140314-P3141796.jpg
20140314-P3141797.jpg
20140314-P3141798.jpg

Als u goed kijkt ziet u een vrouw met een contrabas. Ik kreeg de ring in een prachtig doosje, twee weken geleden, van het meest attente metekind ter wereld (het mijne natuurlijk). Ze heeft de ring dan ook nog een zelf gemaakt, samen met mama. Ik moest het dragen op mijn Concert, zei ze. Zij zou supporteren vanuit de zaal, maar zo was Haar Geluksbrenger dichtbij mij. Op het podium. Ik kreeg er een klein kropje van, zo diep in mijn keel.

Morgen is het zo ver. Het Concert. De eerste keer dat we alledrie samen op het podium staan. Het podium van de Miry zaal van het Conservatorium. Ik kijk er heel erg naar uit, maar er is ook wat stress natuurlijk. We hebben een bendeke supporters mee, lieve mensen die hun zondagnamiddag (of toch een deel ervan) opofferen om naar ons te komen luisteren: zelfs mijn grootmoeder komt! En onze (groot)ouders natuurlijk. En m, e, m, i, r, k, k, l, k, c. En het podium zal zich vullen met mensen die er ongelooflijk van genieten om samen muziek te maken: een toffe bende, en ik ben superblij (en ook wat trots op mezelf) dat ik er deel van mag uitmaken. Spannend!