Vandaag stond de wekker even vroeg als thuis, want we wilden om koeken en vroeg ontbijten samen met de ouders, die voor 9u al wilden vertrekken richting Gent. De rest van de dag genoten we in alle rust en stilte van elkaar. De stilte hier, dat kunt ge u niet voorstellen. Je hoort de koeien het gras afrukken en (her)kauwen. De lucht is zwanger van klein vliegend geweld. De vlinders vliegen je om de oren, en naar bijtjes en hommels met een te hoge BMI, hoef je niet lang te zoeken. We kwamen alleen van ons domein om naar de lokale produktenboer te gaan in Siorac, maar die was dicht. Op de weg ernaartoe zagen we wel een bordje: ‘vente asperges’, dat we vanzelfsprekend volgden. Na een lange kronkelende tocht reden we, voorbij een gigantisch veld met bruine lange hopen waaruit witte stokjes staken, en waar een vijftal mensen aan het oogsten waren, een erf op, waar een oud madammeke even later haar hoofd en snel daarna ook haar ganse lijf buiten stak. We konden nog geen asperges kopen, ah ja, ze waren ze nog aan het recolteren, maar na 16u (even de siëste uit het oog verloren, ze keek ons verbijsterd aan toen we suggereerden dat we er rond 14-15u zouden omkomen) mochten we ons witte goud komen halen. Voor 2 kilo fantastische asperges, 1 kilo grosses en 1 kilo medium betaalden we 12,5 euro. Bruno maakte de grosses à la flamande (vergeten vragen hoe ze dat hier klaar maken, stoem) klaar en ze waren heerlijk. Het schraapsel pruttelde even later vrolijk de pan uit, morgen aspergesoep!

20140417-211514.jpg

Advertenties