Amai, het is blijkbaar al van 9 maart geleden dat ik een moestuinpostje postte. U dacht waarschijnlijk: die Polly, die leest het MoestuinBoek van Wim niet, waarin duidelijk staat vermeld dat april een maand van hard werken is voor de moestuinmens. Vergist u niet: Polly was, in alle stilte, druk bezig in de Serre en Moestuin. Bewijze waarvan enkele fotookes.

Ik hou trouwens, net als vorig jaar, alles mooi bij in de garden log van mijn moleskine garden boek. Leuk om te vergelijken met vorig jaar. Het zal u niet verwonderen dat we een mooie voorsprong hebben op vorig jaar!

Zeer gewaardeerde aardappelplantgoed van D. Van alles een beetje. Vooral de ? intrigeert me!
20140419-P4192097.jpg

Daarnaast trof ik in onze kelder opgeschoten goed aan. Zooo lange uitschieters, is dat nog normaal/goed/bruikbaar? Nu, we zullen het zien, ik heb er een stuk of zes in de grond gezwierd!
20140419-P4192095.jpg

Toen ik de laatste aardpeertjes die ik in het najaar had geoogst uit de grond (de beste bewaarplaats voor aardpeertjes) opviste, bleken ze ook al lustig aan het schieten: cool he! Een paar van de scheuten die afbraken heb ik opgepeuzeld, ze werden bijna ogenblikkelijk slap en voos, maar pas geoogst waren ze ee delicatesse! Volgens mij opgebakken in goede boter, recht van de aarde in de pan (na enige bolwassing) een hit -tip voor Kobe D.?
20140419-P4192104.jpg

Ik heb ook in Frankrijk wat aardappelgoed gekocht, maar teveel om allemaal in onze kleine standstuin te zetten. Gelukkig mag ik een stukje grond van P. gebruiken! Binnenkort beginnen we ook daar te boeren!

Verder is het in de serre één en al bedrijvigheid! Ik heb gezaaid, gezaaid en mijn ogen uitgekeken hoe al wat ik begin maart en zelf begin april heb gezaaid keihard de lucht inschiet.
20140421-P4212153.jpg
20140421-P4212155.jpg

Terwijl we in Frankrijk zaten, heeft mijn vader de spreeuwenpot opgehangen, die ik van i. cadeau kreeg (spreeuw was haar totem), en geloof het of niet, maar er zijn spreeuwen gesignaleerd in de buurt, zo vertelde e. vanmiddag! Iemand met ideetjes om spreeuwen naar hun pot te lokken: roep!
20140421-P4212150.jpg

Als ge vraagt, “Henri, kunt ge eens de ladder uit het koetshuis halen?”, en ge vergeet erbij te vermelden waar ge hem wilt, die ladder, dan krijgt ge dit:
20140421-P4212152.jpg

Die ladder was trouwens om de klimop te verwijderen die mijn wandschilderij an het overgroeien was (goed te zien op de spreeuwenpotfoto), de snoodaard, en dan nog net ter hoogte van die Schone Blauwe Vogel (het moet niet altijd de Donau zijn), mijn pronkstuk. FYI: klimop met succes verwijderd, en geen botten gebroken.