Heeel lang geleden heb ik alle Harry Potter boeken verslonden. Samen met vriendin N., met wie ik al vele boekentips heb uitgewisseld (we kochten ooit zelfs hetzelfde boek voor elkaar met nieuwjaar), keek ik steeds weer uit naar het volgende deel. Neen, ik heb nooit om middenacht aan de boekhandel gestaan, maar er werd, bij mijn geliefde boekhandel Limerick, wel steeds een exemplaar opzij gelegd… Toen Henri engelse boeken begon te lezen, dachten we dat potter wel iets voor hem zou zijn, maar hij hield er niet van. Enkel de eerste las hij uit, maar voor de tweede heeft hij nooit goesting gekregen.
Tot twee maand geleden. Toen herontdekte hij de serie en verslond hij op 2 weekends 3 boeken. Niemand kan ontkennen dat ze spannend en verslavend zijn, natuurlijk. Tijdens de examens schakelde het lezen een paar versnellingen lager, maar het laatste examen was net afgelegd of hij duikelde al in de boeken. Hij heeft dat van niet verre, natuurlijk, hij is genetisch zwaar belast als het om leesverslaving gaat, den duts. En zo kwam het dat alle zeven boeken waren verteerd, en hij afkwam met een Gezamenlijk Projectje voor de vakantie: een potterfilmmarathon. De blu-rays werden aangekocht en de marathon kon beginnen. Wist u dat de gemiddelde potterfilm 2,5 uur duur? Twee en een half uur ofte honderdvijftig minuten! Maar kijk, we hebben intussen al 5 films bekeken, waarvan enkele in twee kijksessies, gezien mijn late thuiskomstuur en de duur van de films, en het is gewoon gezellig genieten, zo met ons drie in de zetel, drankjes en knabbeltjes in de aanslag.
En net nu wij in de potterwereld worden ondergedompeld, vele jaren na de hype, verschijnt een kortverhaal en staan de kranten weer vol. Grappig toeval.

We nemen een paar dagen potterpauze, gezien we dezer dagen vullen met jazz, familie en vrienden, maar volgende week zullen zes en zeven ons ongetwijfeld weer enkele avonden entertainen….