Ik loop een beetje achter met de dagelijkse verslagjes, u weet hoe dat gaat met vakantiedagen, druk en al.
Zaterdag was de mooiste dag aan zee, weersgewijs. We ontbeten op het gemakske, en tegen een uur of elf trokken we naar de lokale verhuurwinkel, Anita genaamd. Anita zelf loopt daar niet meer rond, vermoed ik, want die zaak noemt al Anita (ze hebben zelfs een Anita II, wat peinst ge daarvan, en wie weet ook Anita >2, maar daar ben ik nog niet gepasseerd) van toen ik nog een klein meisje was met een gaatje tussen haar tanden gelijk Joy (die nu een boek heeft geschreven) en Brigitte (van de borsten en later de dieren) en Vanessa (van Joe en later Johnny, maar nu dus ook niet meer -ik moet nog altijd een beetje van die schok bekomen). Bijna vijfendertig jaar geleden, dus, begot.
Maar dus, wij gingen een tandem huren, bij Anita, maar dat mocht maar voor maximum 4 uur (vraag me niet wat daar de redenering achter is), en wij hadden grootste plannen die langer dan 4 uur gingen duren, dus gingen we maar voor 2 gewone fietsen.
We fietsten van Westende naar Nieuwpoort (waar we aten bij de pop-up van Ellis Gourmetburger bij Slagerij Dierendonck (cool daar, en lekkere hamburger maar jongens wat een tochtgat daar)), terug naar Westende voor een kleine drink- en plaspauze op tappartenmentje, en vandaar naar Oostende (Fort Napoleon, waar ik de tentoonstelling van Sonck wou zien (wreed Schone portretten, en ik meende hier en daar iemand te herkennen -vele foto’s zijn in een donker verleden in Gent genomen).
De tocht teug van Oostende naar Westende was met serieuze tegenwind en onze kuiten deden er zeer van. We waren 1 minuut voor de opgelegde tijd terug bij ons Anita, en wandelden gezapig langs de Avondmarkt terug naar huis -alwaar wij (vergeve ons de gulzigheid maar wij hadden net ettelijke kilometers gefietst, nietwaar) ons tegoed deden aan vers gebakken pannekoeken, appelbeignets, franse worstjes van allerlei gedierte (ocharm), en voor 10 euro een gigantische zak chocolade en koeken kochten (onvoorstelbaar, dames en heren).

Ik doe er nog een paar foto’s bovenop, want ik kan mij voorstellen dat ge denkt, die Polly, die kletst maar wat uit haar nek, het vakantiegevoel is haar naar den bol gestegen. Maar neen dus, dit is allemaal waar en werkelijk gebeurd zoals het hier geschreven staat!

IMG_0385.JPG

IMG_0391.JPG

IMG_0392.JPG

IMG_0390.JPG

IMG_0402.JPG

IMG_0397.JPG

IMG_0399.JPG

IMG_0395.JPG

IMG_0404.JPG

IMG_0405.JPG

IMG_0403.JPG