8u: ik word wakker omdat de zon in mijn ogen schijnt! Is er iets heerlijkers?
9u: ontbijt: vers fruit, griekse yoghourt, sojade met bosvruchten, granola, vers fruistap, koffie
We luieren wat, lezen in de zon, douchen en plots is het half twaalf! Hoog tijd om naar Monpazier te gaan, want daar is het op donderdagochtend altijd markt! Heerlijke tomaten uit le jardin van bij ‘mijn madammeke’, verrukkelijke kazen en worstjes van bij ‘ons meneerke’! Ze zijn er nog! Er zit een oud vrouwtje met bakken pruimen (verse en huisgedroogde broederlijk naast elkaar) -foto vergeten nemen, stoem.
13u: lunch: salade caprese – spaghetti tomates-basilic (b.), avocat-crevettes-salade – dinde-gratin pommes de terre-salade verte en tomates (ikke), salade Caesar – calameres frites-salade (Henri) (bij Galérie M., onze vaste stek)
We kuieren nog wat rond in Monpazier, waar de rust is weergekeerd na de drukte van de markt, kopen nog een baguette voor ’s avonds en een taartje voor bij het boek in de zon, en rijden naar huis, waar we ons installeren op op onze zonovergoten weide, en De Zoon ons komt verblijden met een bolderkar vol lekkers. O, en ik heb mezelf getrakteerd op een armbandje multicouleurs in ‘mijn juwelenwinkeltje’ -met zaden van over de hele wereld-, ik maak nog weleens een fotooke.
21u: diner: baguette, kazen van de markt, tomatensalade met bouquet herbes van de jardin van mijn madammeke, saucisson bison.
Voorwaar een mooie dag.

IMG_0450.JPG

IMG_0454.JPG

IMG_0452.JPG

IMG_0453.JPG

IMG_0466.JPG

IMG_0462.JPG

IMG_0469.JPG

IMG_0464.JPG

IMG_0474.JPG

IMG_0475.JPG

IMG_0473.JPG

IMG_0471.JPG