Vandaag is zowat de koudste en meest bewolkte dag, als we de gordijnen openschuiven. Boehoehoe. Het weer zit echt niet mee… Maar als we dan de verhalen horen van het thuisfront, dan blijkt het daar nog veel meer tegen te vallen. Mijn ouders zitten in Brazilië, en daar is het ook maar miezerig weer… Dus we klagen niet en maken er het beste van!
7u30: we rijden naar monpazier om koeken naar ons bakkertijtje. Hopelijk brengen zij wat verwarming.
8u: ontbijt: koffiekoeken (2 chocoladekoeken en 1 croissant (b.), 2 chocoladekoeken en 1 tresse au chocolat (h.), 1 jésuite (t.)), vers fruitsap, koffie
Koud, koud, koud! De haard staat duchtig te branden. Wanneer klaart het op?
Ik schilder, Henri kijkt naar filmpkes, b. treurt. Ik verzamel eikels voor vriendin A., die edelsmid is en op zoek is naar organische materialen. Ik heb nog nooit een zwarte eikel gezien, maar nu zie ik er velen. Ik vind ze mooi.
Ik typ wat aan mijn verslagjes.
11u: we rijden naar Belvès, en bezoeken eindelijkeens de Filature De Belvès, een naai- en breiwinkel (ik zie al mjamie wol waarvan mijn Mammie weer iets lekkers kan breien…), annex weefgetouwenmuseum annex prachtige tuin waar we in rond wandelen: de zon piept zowaar efkes door de wolken!
Daarna doen we nog wat boodschappen in de Produits Régionaux in Siorac en wat meer wereldser stuff in de Carrefour van St Cyprien. Als we daar buitenkomen schijnt de zon! We vluchten met al ons lekkers naar ons huisje, waar we lunchen onder een wolkerige lucht waar de zon bijwijlen doorpiept. En content dat we daar mee zijn!
14u: salade tomates, salade cornichons, sarmentine, kazen, saucissons pur porc.
We lezen, wandelen, schilderen, werken wat. Het klaart niet echt meer op, de pak wolken blijft hangen tot de zon ondergaat…
20u: verse pasta van b. meteen lekker roseetje (alleen voor mij)
Ik begin aan schilderij nummer 2. Een interpretatie van een schilderij dat mijn ouders zagen in Brazilië… De deur was een kluif en een uitdaging (perspectief is nooit mijn sterkste kantgeweest, J., mijn leraar aan de academie lachte er mij altijd mee uit ;-)), met dit laat ik mij volledig gaan en amuseer ik mij te pletter.

IMG_0487.JPG

IMG_0486.JPG

IMG_0484.JPG

IMG_0488.JPG

IMG_0492.JPG

IMG_0489.JPG

IMG_0490.JPG

IMG_0491.JPG

IMG_0498.JPG

IMG_0497.JPG

IMG_0493.JPG