Vandaag worden we wakker met een stralende zon! Het belooft de beste dag van onze vakantie te worden. Belooft, zeg ik…
Het is helaas nog te koud om buiten te ontbijten, dus dat doen we binnen
8u30: verse fruitsla, granola, griekse yoghourt, vers fruitsap (appelsien/limoen), koffie en thee.
We lezen op het terras in de zon. Heerlijk!
11u30: we vertrekken naar Sagelat. We hebben de voorbije week vele borden langs de weg gezien die een famueus Fête à l’Ancienne aldaar aankondigen op 24 augustus. Eerst rijden we het voorbij, we passeren een paar kraampjes in de diepte en een parking met 5 auto’s en geloven niet dat dit Het Grote Feest is. Maar het blijkt dus wel daar te zijn. Heel erg ontroerend vind ik het, de kleine kraampjes, het enthousiasme waarmee een lokaal heerschap door de megafoon alles wat je kan beleven/zien/eten/drinken/kopen beschrijft alsof het een life time opportunity is. En het is gewoon leuk daar rond te lopen. We laten na rijp beraad en een aantal minuten aanschuiven (intussen is de lokale (meer of minder) beau monde beetje bij beetje toegestroomd en loopt er al gezellig veel volk rond) het bakje frites voor 2 euro voor wat ze zijn, en besluiten we richting Trémolat en Timeuil te rijden (een tipvan mijn ouders).

13u30: we eten in Le Bistrot de la Place op het dorpsplein van Trémolat (ook en tip van mijn ouders, en het blijkt een voltreffer, ook b. is zeer enthousiast – dit is een zeer goede klassieke franse chef), geannexeerd aan het sterrenrestaurant Le Vieux Logis, naar het schijnt ook zeer de moeite.
Na het eten rijden we naar de Cingle de Trémolat, waar we genieten van het uitzicht, en daarna naar Limeuil, waar er vooral veel volk is (een echte placematuvu), maar wel zeer mooi (langs het water).
Daarna rijden we naar huis, waar we de was ophangen, Lezen, schilderen, helaas met opnieuwvooral wolken boven onze hoofden,maarhet is gelukkig niet meer zo koud!
Eten: baguette, kazen, saucisson canard, salade tomates et cornichons
Na het eten beginnen we onze valiezen te maken, want morgen ertrekken we naar Gent, maar het belooft nog een zonnige ochtend te worden, en dus willen ze daar ten volle nog van genieten!

IMG_0500.JPG

IMG_0499.JPG

IMG_0501.JPG

IMG_0502.JPG

IMG_0506.JPG

IMG_0504.JPG

IMG_0507.JPG

IMG_0503.JPG

IMG_0512.JPG

IMG_0510.JPG

IMG_0508.JPG

IMG_0509.JPG