Dag 2 begon in mineur. De migraine aanval die vrijdagavond al wa begonnen bij b., maar die hij aanvankelijk had weten verschalken met een sumatriptanneke, was toch doorgebroken. Bleek, getrokken en misselijk verscheen hij aan het ontbijt, waarna hij toch maar wijselijk besloot om de dag in het hotel door te brengen. We trokken dus met ons negenen richting Parijs, boehoehoe. Ik wou graag eens door Belleville kuieren, en de reisgenoten hadden geen bezwaar. Dankzij een artikeltje uit de Elle en het toeval (serendipity in Paris) enkele mooie plekjes gevonden, en een heerlijk plekje om te lunchen: la Laverie ( een soort Franse was-bar, maar dan zonder wasmachines). We vertelden de onaards vriendelijke madammekes van de eetplek over de Gentse versie, en raadden hen aan eens een kijkje te komen nemen in onze prachtige stad.

IMG_0800.JPG

IMG_0802.JPG

IMG_0801.JPG

IMG_0803.JPG

IMG_0809.JPG

IMG_0811.JPG

IMG_0815.JPG

IMG_0808.JPG

IMG_0816.JPG

IMG_0818.JPG

IMG_0817.JPG

IMG_0819.JPG

IMG_0826.JPG

IMG_0824.JPG

IMG_0822.JPG

IMG_0823.JPG

Na de late lunch trokken k, k, l, j, m en e naar Le Petit Palais, maar ik had goesting om nog wat rond te wandelen, in Belleville en de Marais, met als bijdoel: wat lekker eten vinden voor die avond. We vonden het onde de vorm van heeeeerlijke éclairs van bij een zeer oud bakkerijtje ( lange file!), heerlijk brood hadden we al op het pleintje in Belleville gevonden (met basilicum, met olijven, en een gewoon roggebroodje), het zoute erbij hebben we niet gevonden. Lekkere Parijse delicatessenwinkels, où êtes-vous ? (tips welkom, voor onze volgende tochten!)

IMG_0829.JPG

IMG_0827.JPG

IMG_0828.JPG

Alweer een mooie gevulde dag, en b. was gelukkig al wat beter (maar nog suffig) toen we terugkwamen, en we hebben samen kunnen eten…