Het mooiste aan van wacht zijn, is het weekend dat erop volgt. De voorbije wachtweek was pittig, en dan is het pure feit dat je niet zal wakker gebeld worden ’s nachts, al een reden tot feesten. Vrijdag heb ik het feestweekend mooi ingezet met de opening van de nieuwe tentoonstelling Pleisterplekken in het Museum Dr, Guislain. Wie mij een beetje kent, weet dat ik sinds jaar en dag Grote Fan ben van dit museum, maar dit was mijn eerste opening. Eerlijk gezegd kom ik liever als het wat rustiger is, nu was de massa iets te groot om alle werken goed te kunnen bekijken en er ten volle van te kunnen genieten, maar ik ben ook wel gevoelig voor het gezellige van een opening an sich, en al zeker in het warme gezelschap dat ik verkeerde. En meteen konden we ook genieten van de prachtige tentoonstelling Donkere Kamers. Een mooi begin!

IMG_0858.JPG

IMG_0861.JPG

IMG_0859.JPG

IMG_0860.JPG

Zaterdag werd vooral ingenomen door inhaalshopping (na een weekend ziek, een weekend congres, een weekend Parijs en een weekend van wacht had ik last van ontwenningsverschijnselen). Ik werd alweer verrast door mijn Schone Stad, en heb een paar coole dinsgkes gescoord.

IMG_0864.JPG

IMG_0863.JPG

IMG_0862.JPG

’s Avonds was het dan tijd voor het 71/17 feest van n., dat we en petit comité vierden: lekker en gezellig, en jongens welk een prachtige wijn (Chateau Margaux), als dat geen caramel was, weet ik het ook niet.

IMG_0866.JPG

IMG_0865.JPG

Vandaag, zondag, was het vooral werktijd, gezien de drukke wacht had ik voor de rest wat achterstand in te halen, terwijl ik eigenlijk dolgraag eens een wandeling had gemaakt in de Bourgoyen, met mijn mannen. Maar ja.