Ik zie dat het meer dan een maand geleden is dat ik hier nog iets heb neergeschreven… Ik wist dat het erg was, maar zo erg… De voorbije weken waren dan ook onmenselijk druk, de leuke dingen moesten meestal in een rapke gebeuren, omdat er zoveel werk moest gedaan. En er werden ook veel leuke dingen afgezegd, met pijn in het hart… Maar toch, als ik mei (het september van de lente) bekijk in foto’s, hebben we weer ongelooflijk mooie dingen beleefd. Kijk maar….

Het eerste weekend van mei was De Zoon op weekend met de muziekschool, in aanlsuiting met het Jeugmuziekfestival in Neerpelt. Dus gingen b.en ik voor een romantisch weekend in Gent, tussen het werken door. Het begon niet goed. Op 1 mei was ik compleet uitgeput en moest ik een gezellig samenzijn met de vrienden op het foodtruck festival op de Tondeliersite afzeggen… De dag nadien ging het gelukkig iets beter.

Dus gingen we naar True Beans voor ontbijt en verzamelde moed.  

Want vandaar ging het naar de kapper. Het staartje werd er afgeknipt, om verwerkt te worden in pruiken voor kankerpatiënten (b. Heeft net zolang gespaard tot zijn staartje lang genoeg was om dit te kunnen doen, 23 cm…).   

  

De rest van het weekend werd er vooral gewerkt…

Het tweede weekend van mei begon vrijdag al, met de 70ste verjaardag van mijn allerliefste papa op 8 mei (jawel, hij werd geboren op de bevrijdingsdag, hoe schoon is dat zeg?), en een optreden van het schoolorkest waarin Henri ook meespeelt, in het kader van het Anima perla Musica Festival. Nadien had onze muzikant nog honger, dus trokken we naar de Martino, alwaar hij zijn eerste cheese-egg naar binnen speelde.

 
Op zaterdag ging het festival verder, en op zondag was het moederdag  (die van mij werd op vraag van De Zoon uitgesteld naar de week nadien gezien hij met al dat getrompetter op vrijdag en zaterdag nog niet aan schoolwerk was toegekomen -maar ik kreeg wel ontbijt met pannenkoekjes en een latte canyonato). Maar wij vierden natuurlijk wel onze moeders. Met een belevingspakket van Alice. Ze waren wreed content en ontroerd. Missie geslaagd ;-)