Het begon als een jarenlange traditie. Als Polly’s vakantie lonkt, wordt het slecht weer en zijn we ziek… Dit keer leek het zelfs een historische ommezwaai te worden. Dramatisch zelfs. Ik fietste in een zomerse hitte naar huis, en nadat ik de deur achter me had dicht getrokken, werd het plots donker… Terwijl ik de valies aan het afwerken was, pakten donkere wolken zich samen, en tegen dat Henri thuis was en we klaar waren om te vertrekken richting zee, begon het te waaien en te regenen. Maar Polly en De Zoon lieten zich niet uit het lood slaan. De vakantie was nu echt begonnen! Joepie!

De eerste avond genoten we van home made spaghetti, zuivere lucht en het zalige zicht op de zee, het starnd en de zonsondergang!

  
 
Ge gaat het niet geloven, maar de weergoden waren ons gunstig gezind. Terwijl het in het binnenland pijpestelen regende, waren er aan de zee enkele korte buien, maar ook veel zon op dag 1, en bleef het zo goed als gans de dag droog op dag 2. Dus genoten we op dag 1 van Beaufort in Raversijde, en Beaufort en shoppen en vooral terrasjeszitten en boeken lezen in Oostende (how I love this place).

   
    
   
   
    
 
Op dag 2 genoten we van Beaufort in DeNachtegaal in De Panne, na een heerlijke lunch bij Tram 57, en tramden we vandaar naar Middelkerke, voor de Intense MaisDoolhof -dat door de echtegenote van een collega wordt uitgebaat, een coole pop-up vlakbij ons. Daarna trokken we weer richting Westende voor een aperitief van het huis in de avondzon, waarna we nog even de sfeer gingen opsnuiven bij Simg Your Song Live, op 5 minuten wandelen… Redelijk fout, dus de puberzoon wou daar niet te lang blijven rondhangen, maar we hebben toch genoten! Ik blijf het steeds fantastisch vinden wat er altijd te doen is aan zee, ik geraak daar moeiteloos in vakantiestemming! De schamele uurtjes in het appartement met zicht op zee werden gevuld met lezen (t en h), fotoboek aanvullen (t) en joetoeben (h). Wat een zalige start van de vakantie. And how I love traditions like these…