Het is elk jaar weer van hetzelfde, in september. De vakantie achter de rug, megadruk op het werk, het academiejaar in het verschiet en dus ozoveel geregel, inhaalwerk van tijdens de vakantie, en daarnaast, een veel te druk sociaal programma in en rond Gent. Ik onderschat steeds weer het shockeffect van deze maand. Zo zalig, maar o zo vermoeiend.

Omdat ik u ook niet wil oververmoeien, splits ik de septemberpost in 2.

Weekend 1

Veel plannen, waarvan de meeste in het water vielen door de ziekte van Henri. Koorts, hoest, slappe vod. 

Dus werd het beterwordpannenkoekjes, home made food, food from Le Botaniste (eerste ervaring met meeneemslaatjes niet zo schitterend, eigenlijk), en Design Museum voor de  verloofden (over vlinders en mieren, dat mochten we, als trotse bezitters van 3 vlinderstoelen, toch niet missen)… Zo geweldig om te zien hoe onze fantastische stoelenwezens gemaakt worden. En zo’n prachtige tentoonstelling zeg!

  
  

De verloofden stoel!

 
    
    
   
   
 

Weekend 2

Waar weekend 1 de zoon ziek was, was weekend 2 de vader (aka mijn b.) ziek. Ook nu vielen plannen in het water, en was de hemel gerimpeld. 

Ik trok naar de BEO markt (een dikke aanrader, super gerief, bijzonder vriendelijke mensen met een hart voor hun zaak en helemaal niet duur: hier zien ze mij nog vaak terug!) om vitamientjes, we aten pizza bij da toto met vrienden e, c en e, en keken gezellig naar een filmpje. De afsluiter van OdeGand heb ik moeten missen, wegens ook een beetje ziek wordend, en zooo slecht weer, en heel erg moe na een bijzonder drukke werkweek.

Op zondag was er een verkorte versie van  de Open Monumentendag, een buurtfeest met keicoole zwiermolen en rommelmarkt op de Flashmarkt en schone oude boten aan de Portus Ganda. En mijn mannen, die hoestten verder… De geplande Willemwandeling met e en m moest ik, om gezondheidsredenen en wegens het horrorweer, ook aan mj laten voorbijgaan… 

B. en ik eindigden het weekend in schoonheid aan ’t zeetje, in de Bartolomeus, met b, a, g, d en a. Omg, dit was overheerlijk.