Dit weekend ging De Zoon op koor- en orkestweekend naar Dworp, en bleven b. en ik met een lege nestsyndroom achter. Hetgeen wij opvulden door zaterdag een zalig dagje met ons beidjes te beleven. Tegen de middag fietsten we naar Ganzerik, het nieuwe kinderke van de Jiggers people. Zalig plekje, persoonlijke ontvangst, lekker complexloos eten, zalige drankjes. Je merkt hier duidelijk een passie voor waar ze mee bezig zijn. Hier komen we zeker nog terug.    

 

Daarna fietsten we richting stad en trotseerden we de drukte (even), maar zochten al snel wat rustiger oorden op, alwaar we wat coole spulletjes scoorden… Tegen vijven trokken we huiswaarts, om twee uur later weer op onze fiets te springen richting ‘tIsVis, de pop-up visbar in de Burgstraat, uitgebaat door de eigenaar van de gelijknamige viswinkel in Sint-Amandsberg, die drie jaar geleden helaas sloot. Ik proefde er de heerlijkste gegratineerde oesters ooit, en maakte een (rauwe) Oesterwandeling (chance dat ge uw stapschoenen aan hebt, gekscheerde de vriendelijke eigenaar). En mannekes, wat een passie alweer, welk een ontroerende goesting en wil om het goed te doen, welk een vakkennis. Heerlijk plekje!   

 

Terwijl Henri uitgleed, zijn knie beschaafwondigde, twee broekspijpen verloor (don’t ask), zijn benen niet liet scheren en zich vooral geweldig amuseerde, werkten wij de zondag van 9 tot 16u, en  sloten wij het weekend in schoonheid af met het K-feest in Zele. Altijd weer een aangenaam en warm weerzien, en miljaar wat worden die (klein)kindrs groot.